Allbyggs historia

Allbyggs historia började med World Trade Center Jungmansgatan i Malmö

ALLBYGG FICK STORA BYGGENTREPRENADER FRÅN START

– Starten på Allbygg var speciell, eftersom vi fick stora byggprojekt direkt, berättar Bengt Bengtsson.

Tillsammans med ett par arbetsledare och ett tiotal hantverkare byggdes en drygt 15 000 kvadratmeter stor fastighet med kontor, konferens, butiker och restauranger.

Nästa byggprojekt uppförde Allbygg alldeles intill World Trade Center, hotellet Park Inn by Radisson. Det är ett fyrstjärnigt hotell med 231 rum, konferens, gym och restaurang.

– Efter de inledande projekten har vi successivt expanderat, säger Bengt Bengtsson. Det hade inte varit möjligt utan våra medarbetares starka engagemang och omfattande erfarenhet.

Allbygg har uppfört flera hotell, kontorsfastigheter, butiker och flerbostadshus

Allbygg har också byggt en helt ny centrumbebyggelse i Lomma centrum med butiker och verksamheter i bottenvåningarna och bostäder i 2-4 våningar ovanpå. Torget byggdes också om och fick ett nytt utseende. Då hade Bengts bror, Pål, anslutit till företaget som växte i takt med de nya byggprojekten.

– Under årens lopp har vi genomfört ett 30-tal byggprojekt, främst i västra Skåne. Majoriteten har utgjorts av hotell, kontor och bostäder i flerbostadshus. Just nu breddar vi verksamheten ytterligare genom att uppföra standardiserade radhus som delvis byggs prefabricerade.

Allbygg fokuserar på kundernas behov

Allbygg skapar prisvärda byggprojekt som fokuserar på kundernas behov. Det är det mest centrala som kännetecknar Allbyggs historia.

– Vi vill koncentrera våra insatser till själva byggprojekten, berättar Pål Bengtsson, VD. Det gäller att tolka och översätta kundernas behov så att vi levererar det som kunderna förväntar sig, det vill säga hållbara byggnader av god kvalitet.

 

Kontakta oss för att veta mer.

Läs mer om byggprojektet World Trade Center Malmö. 

Läs mer om World Trade Centers verksamhet.