Nya butiker, lokaler och bostäder

Allbygg har uppfört ett helt nytt centrum i Lomma

Småskalig utveckling av Lomma centrum

 

Lomma har fått en helt ny centrumbebyggelse, ett småskaligt centrum som blivit en naturlig samlingspunkt för människor, näringsliv, service och upplevelser. Allbygg fick förtroendet att bygga de nya bostäderna, butikslokalerna och det nya torget.

Lommas nya centrum har uppförts i två etapper. Den första omfattar en huskropp med butiker i bottenplan och tolv radhus i två våningar ovanför butikerna. Bland de första hyresgästerna fanns Systembolaget, Apoteket, Lomma Hembageri, en blomsteraffär, en optiker och en frisör.

I den andra etappen inreddes bottenplan i den ena huskroppen som livsmedelsbutik till Coop och en banklokal. Den andra huskroppen byggdes med flera mindre butikslokaler, ytterligare en banklokal och en restaurang. Ovanför lokalerna finns 66 bostadsrätter i den ena huskroppen och ett av kommunens trygghetsboenden i den andra huskroppen.

Läs mer om Allbyggs projekt.

Läs mer om Lomma.

 

PROJEKT:

Nya Lomma centrum

TYP AV ENTREPRENAD:

Etapp 1, hus B: totalentreprenad
Etapp 2, hus A och C: delad entreprenad

ENTREPRENADSTORLEK: Ca 130 Mkr

TOTAL YTA: Kommersiella ytor: ca 6 000 kvadratmeter. Bostäder: 11 450 kvadratmeter.

GENOMFÖRANDETID: Projektet genomfördes i två etapper. Första etappen, hus B, färdigställdes 2009 och den andra etappen, hus A och hus C, stod klar 2014.